麻婆茄子 How to make Mabo-Nasu

麻婆豆腐を作ったよん。

突然ながら、クッキングレシピを掲載します。しかも英語にて。

How to make *Mabo-Nasu (for 2 person)
*Mabo-Nasu ; Fried egg plant with Chinese chili sauce

Ingredients

– 1/2 Egg plant(cut into 8 pieces and steep in seeds oil)
– 80g Pork mince
– 1 Leek(cut into thin strips)
– 1 tablespoon TOBANJYAN(*)
– 150 to 200ml Water with 1 tablespoon Potato starch
– 1 cup Hot-water with Chicken stock cube(*)
– 1 block of Garlic(chopped)
– 1 tablespoon peeled and grated fresh ginger root(*)
– 1 tablespoon Soy sauce(*)
– 2 tablespoon Sesame oil
– 2 tablespoon Seeds oil
– 1 teaspoon Rice vinegar(*)
– 1 teaspoon Sugar(*)
– a little Salt(*)
– a little pepper(*)

Directions

1. Heat seeds oil in a pan or wok.
2. Add garlic and pork mince and cook for about 2-3 minutes.
3. Add egg plant and cook until it´s heated through.
4. Add all seasoning with (*) in the list above.
5. When it gets tasty, add the water with Potato starch.
6. Finally, add sesame oil and leek and cook quickly before serving.

・・・あってるのかあってないのか、
作り方がいい加減過ぎるという声も聞こえてきそう。

いいの、いいの!
料理は最終的にそれなりに美味しければ、楽しむことが一番大事じゃない!?
(と、いきなりの開き直り)

そして必須の白いごはんは、こちらのエントリーに電気コンロ&鍋で美味しく炊く方法も載せてますのでご参考になれば♪

あと、そうそう、イギリスのネギ(Leek)は味が雑で狙った味じゃないかもなので、もしワケギ(scallion)があれば、そっちの方が良いかもです!

むふむふ

↓ブログのランキングに参加してます!クリックお願いします♪
sumebanner_chicken_1

広告